Om oss

Denna klassiskt kringbyggda gård är belägen på det vackra Söderslätt och byggdes 1858. Idala var en gård med aktivt lantbruk till slutet av 50-talet då kor, höns och grisar flyttade ut och jordbruket avtog. Gården användes efter det främst som bostad för familjen och en plats för släkten att njuta och slappna av på. Runt 2004 bestämde familjen sig för att dela med sig av den vackra omgivningen och man startade ett litet B&B med restaurang. Spannmålsbyggnaden byggdes om för att ge plats åt restaurangen och övre delen av undantaget renoverades till fem dubbelrum. Efter att Idalas B&B hade varit i drift i omkring fem år bestämde man sig för att ytterligare utöka verksamheten. Man renoverade då Mangårdsbyggnaden och skapade 6 dubbelrum och ett familjerum. Idag är Idala ett Gårdshotell som välkomnar gäster från alla världens hörn för att njuta av boende, mat och dryck i äkta Skånsk lantidyll. 

Idala Gård driver även ett vinbolag som heter Idala Gård Vinhandel AB. Bolaget  importerar vin från trettio italienska producenter för att sedan erbjuda det till den svenska marknaden. Man kan njuta utav Idalas vinsortiment i restaurangen samt beställa hem från vår webbshop.    

Idag ägs gården av oss, syskonen Charlotte och Kristofer Kvist, och vi tog över ägandet och driften av gården sommaren 2015. Ibland kan även den lilla Lagotto Romagnolo hunden Undis ses springa förbi eller ligga och vila på någon solig fläck. Hon är en snäll och glad liten hund som tycker om både två- och fyrbenta besökare.

Vi är glada över att driva vidare Idala Gård och kunna fortsätta välkomna gäster till vacka Söderslätt för att äta god mat, känna av lugnet, njuta av naturen och helt enkelt få känslan av att vara hemma här på gården.

Välkomna hit önskar,

Charlotte och Kristofer Kvist